Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Het coronavirus en de universiteit

Wat begon als een lokale virusuitbraak in het Chinese Wuhan legt een half jaar later het openbare leven in Nederland praktisch stil. Ook de UvA wordt getroffen: fysiek onderwijs en fysieke tentamens zijn niet meer mogelijk, evenementen worden afgelast en het grootste probleem lijkt dat het onduidelijk is hoe lang dit duurt. In dit dossier verzamelen we alles over de gevolgen van het coronavirus voor de universiteit, het onderwijs en de wetenschap.

Onderwijs

Wat gebeurt er met de tentamens die gepland stonden voor eind maart? En hoe kun je als docent ineens werkcolleges op afstand geven? En wat gebeurt er met studenten die een slechte laptop hebben, of hierdoor een negatief bindend studieadvies dreigen te krijgen? We spreken er deze weken over met studenten en docenten. ‘Ik denk dat studenten met kinderen, studenten die mantelzorger zijn, of uitwisselingsstudenten wel studievertraging gaan oplopen.’

Studenten in actie

Het onderwijs van geneeskundestudenten is stilgelegd, maar ze blijven zelf niet stilzitten. En ook andere studenten proberen mensen te helpen die in de problemen komen door het coronavirus.

tijdlijn
Doe mee:
Help ons het dossier up to date te houden, draag bij aan dit dossier.