Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Form (cc, via Unsplash)
actueel

Work-outs, Bob Ross of een thuisbios; zo kom je de quarantaine door

Irene Schoenmacker,
24 maart 2020 - 09:25

Zit je je thuis op de bank te vervelen wegens het coronavirus? Heb je Netflix al drie keer uitgespeeld, je favoriete koekjes gebakken én opgegeten en ruzie met je huisgenoten wegens valsspelen met monopoly? Volg deze tips.

1. Doe thuis een work-out
Het Universitair Sport Centrum is dicht, maar de docenten werken gewoon door. Op YouTube en Instagram plaatsen ze workouts met de hashtag #stayathome, en er zijn zelfs livelessen waar je aan mee kunt doen. En die lessen zitten bovendien deze keer niet vol. Voorkomen dat deze quarantaine een kilo-knaller wordt? Bekijk het schema hier.

2. Leer schilderen met Bob Ross

Trommel je huisgenoten op, zet een paar schildersezels neer – twee meter uit elkaar – en volg de workshops van Bob Ross op je laptop. Wil je het helemaal goed doen? Trek dan je beste 80’s outfit aan en dompel je onder in de happy little trees en andere uitspraken van de iconische landschapsschilder.

3. Bezoek een museum vanuit je luie stoel...

Slenter eens rond in het Van Gogh Museum of het Rijksmuseum, maar dan virtueel. Beide musea bieden online tentoonstellingen aan, waaronder eentje over het liefdesleven van Van Gogh. Of dwaal door de zalen van het Rijksmuseum en bekijk de werken van Rembrandt en Frans Hals online – zonder de drommen toeristen om je heen.

 

4. ... of ga virtueel naar het theater
Nu veel theaters zijn gesloten, zoeken veel gezelschappen naar alternatieven om toch zonder publiek te kunnen spelen. Wat dacht je van Guido Weijers, Wie is er bang voor Virginia Woolf of zelfs een opera? Allemaal op internet te bekijken.

 

5. Help iemand anders
Amsterdammers helpen elkaar natuurlijk ook gewoon in tijden van nood. Via Voor Elkaar in Amsterdam kunnen kwetsbare Amsterdammers om hulp vragen. Dus, heb je niks te doen? Pleeg een belletje, bied een luisterend oor of haal eens boodschappen voor iemand uit de buurt.

6. Word (voor even) Johannes Vermeer of Jeff Koons
Nog wat wc-rollen, lakens of andere frutsels over? Twee Amsterdammers begonnen het Instagramaccount Tussen Kunst & Quarantaine en dagen je uit om van drie voorwerpen uit je huis een kunstwerk na te maken. Voor als je thuiswerkt en de muren echt op je af komen.

7. Bedien een ruimteschip

Hysterisch en verslavend: met de app Spaceteam verlies je ongetwijfeld de tijd uit het oog. Ideaal voor een groep huisgenoten. Want ondanks dat je alleen je eigen telefoon nodig hebt, vorm je met elkaar de bemanning van een ruimteschip. Dat schip valt echter langzaam uit elkaar. Elke speler ziet een scherm knoppen met rare namen. Samen moeten jullie er binnen de tijd uitkomen welke knop het schip redt, en dat gaat gepaard met een hoop geschreeuw in onbegrijpelijke taal. 

 

8. Maak je eigen bios thuis
Gordijnen dicht, popcorn in de magnetron en geluid hard aan: het filmfestival Movies that Matter biedt enkele films van haar programma online aan. Documentairefestival IDFA heeft eveneens een flink aantal films online gezet. Ook kun je via Ziggo, XS4ALL en KPN een maand lang gratis naar Film 1 kijken in verband met het coronavirus.

9. Houd je hersenen aan het werk
Studeren bij Harvard of Yale? Dat kan: Coursera, een van ‘s werelds grootste online leeromgevingen, biedt nu gratis opleidingen aan. Universiteiten kunnen zich tot en met 31 juli aanmelden. Nog niet uitgestudeerd? Ook Cambridge maakt meer dan 700 boeken gratis online beschikbaar, tot eind mei. Hoe je precies die cursussen online kunt vinden, lees je hier.