Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over Folia

Welkom bij Folia, het journalistieke medium voor, over (en door) studenten, docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA).


Folia Civitatis is begonnen als het weekblad van de UvA, dat al sinds 1948 spraakmakende interviews, opinieartikelen, nieuwsberichten en reportages brengt over recente wetenschappelijke ontdekkingen, opvallende studenten en ontwikkelingen binnen het hoger onderwijs. In 2011 fuseerde Folia Civitatis met Havana van de hogeschool en werd het samen Folia. In 2018 defuseerden deze bladen weer in Folia (voor de UvA) en HvanA (voor de HvA). Tegenwoordig brengen we op deze site, via sociale media én met video en radio nieuws en achtergronden over UvA.


Folia heeft tal van succesvolle en bekende schrijvers en journalisten voortgebracht, zoals journalist Joris Luyendijk, wetenschapsjournalist en columnist Maarten Keulemans en columniste Aaf Brandt Corstius. Op de redactie werken zowel ervaren als jonge, beginnende journalisten. Het blad fungeert dan ook als opleidingsinstituut: er is bij ons altijd plek voor leerling-redacteuren en stagiairs.