Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Dirk Gillissen (UvA)
actueel

Bachelordag UvA gaat zaterdag niet door

Henk Strikkers,
12 maart 2020 - 14:52

De UvA gelast haar bachelordag, die gepland stond voor aanstaande zaterdag 14 maart, af. Dat meldt ze op haar website. ‘De belangrijkste reden is het grote aantal bezoekers uit verschillende delen van het land en uit het buitenland,’ schrijft de universiteit.

De UvA verwachtte meer dan twaalfduizend bezoekers uit binnen- en buitenland, meldt ze op haar site. Al deze bezoekers krijgen een persoonlijk bericht over de afgelasting. Volgens de universiteit is de bachelordag ‘een uniek evenement, met veel bezoekers uit heel Nederland en het buitenland, tezamen in een beperkt aantal ruimtes’.  Het UvA-bestuur meldde dan ook dat uit het ‘recent opgestelde afwegingskader van de Rijksoverheid voor evenementen’ kwam dat het een evenement met een hoog risico is.

 

De universiteit gaat studiekiezende scholieren zoveel mogelijk ‘een alternatief’ bieden: ‘via video-opnames hopen we in de loop van volgende week aankomende studenten zo goed mogelijk alsnog online de informatie te verstrekken die zij anders, live, op de bachelordag hadden gekregen.’ Het is nog niet duidelijk of de bachelordag op een later moment nog doorgaat.