Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Een nieuwe collegezaal op de Roeterseilandcampus
Wat gaat de UvA bouwen op postzegelpark Petit Versailles?

Na de grote verhuizingen de afgelopen jaren, gaat de schop weer in de grond aan de Nieuwe Achtergracht. De UvA wil een nieuw onderwijsgebouw neerzetten tussen Crea en gebouw J/K.

Sinds de Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen (FMG) en de rechtenfaculteit naar Roeterseiland verhuisden is er al sprake van een ruimtetekort op de grootste campus van de universiteit. Daarom wil de UvA er een nieuwe collegezaal bouwen. Het is de bedoeling dat de nieuwe collegezaal op het grasveld tussen Crea en REC-J/K de grootste zaal van de UvA wordt met duizend stoeltjes. De buurt vreest echter overlast door grote studentenstromen.

Buikpijn

‘Bouwen is buikpijn,’ zei voormalig UvA-bestuurslid Hans Amman in 2015, en dat geldt ook voor de bouw van de nieuwe collegezaal op de Roeterseilandcampus. Door het tekort aan bouwpersoneel stijgen de prijzen namelijk sterk en dat heeft gevolgen voor de bouwplannen voor de UvA. Die worden ofwel somberder uitgevoerd ofwel uitgespreid over meerdere jaren.

Noodoplossingen

In 2017 was de krapte op de Roeterseilandcampus door een vertraging bij de oplevering van REC-A zo groot dat de UvA geen andere mogelijkheid zag dan het neerzetten van een zogenoemde collegetent. Op pontons op de Nieuwe Achtergracht werd een tijdelijke collegezaal neergezet die twee maandenlang de grootste piek moest opvangen.

tijdlijn
Doe mee:
Help ons het dossier up to date te houden, draag bij aan dit dossier.