Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Afdeling Huisvestingsontwikkeling UvA
actueel

Vertraging dreigt voor nieuw onderwijspand op REC

Dirk Wolthekker,
11 mei 2022 - 08:14

Op 1 september moest er een nieuw tijdelijk onderwijspand op de Roeterseilandcampus in gebruik worden genomen. De gemeente heeft echter langer nodig om te beslissen over de vergunning, waardoor de geplande opening in gevaar komt.

Het postzegelparkje op de Roeterseilandcampus is al afgegraven en de fietsenrekken zijn al verplaatst, maar de gemeente Amsterdam heeft laten weten meer tijd nodig te hebben om een besluit te nemen over de door de UvA aangevraagde omgevingsvergunning. Die is nodig voor de bouw van het tijdelijke onderwijsgebouw op de Roeterseilandcampus.

 

Op 25 april heeft de gemeente in het Gemeenteblad laten weten dat de beslistermijn ‘voor het oprichten van een tijdelijk schoolgebouw aan de Valckenierstraat’ met zes weken is verlengd. Dit betekent dat er uiterlijk in de eerste week van juni pas uitsluitsel komt van de gemeente over de voorgenomen bouw van het tijdelijke onderwijspand tussen Crea en gebouw J/K op de REC. Na het besluit van de gemeente kunnen belanghebbenden eventueel nog zienswijzen op het besluit indienen.

 

Reken maar

Al met al dreigt de bouw vertraging op te lopen, te meer daar de verwachting is dat individuele of georganiseerde bewoners van de Sarphatistraat zogenoemde zienswijzen gaan indienen, omdat ze een andere visie hebben op de inrichting van het gebied dan de UvA. ‘Reken maar dat er zienswijzen worden ingediend,’ zegt Michel Snoeren, één van de bewoners van de Sarphatistraat.

 

Intussen zijn de voorbereidende grondwerkzaamheden, die een paar weken stil lagen, hervat. Een woordvoerder van de afdeling Huisvestingsontwikkeling van de UvA laat weten dat omwonenden binnenkort op de hoogte worden gesteld van de vorderingen van het project.

 

Het was altijd de bedoeling dat het extra onderwijsgebouw er bij aanvang van het nieuwe collegejaar in september staat, en dat het er maximaal tien jaar blijft staan.