Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: UvA
actueel

UvA houdt rekening met vertraging nieuwe collegezaal

Dirk Wolthekker,
19 juli 2018 - 12:30

De nieuwe collegezaal op de Roeterseilandcampus wordt mogelijk een jaar later geopend dan gepland. Dat blijkt uit een verslag van een bijeenkomst met de bewoners van de Sarphatistraat op 18 juni.

De nieuwe nog te bouwen collegezaal zal verrijzen op het miniparkje tussen Crea en gebouw J/K, in de volksmond ‘Petit Versailles’ genoemd. Er is veel verzet tegen vanuit de buurt, in het bijzonder van bewoners van de Sarphatistraat, die naar eigen zeggen ‘een doodskist’ voor hun neus krijgen. De zaal is bedoeld voor duizend studenten en zou oorspronkelijk in gebruik worden genomen in september 2019.

 

De plannen die de UvA heeft, vallen binnen het bestemmingsplan en worden dus waarschijnlijk goedgekeurd, maar het laatste woord is er wat de bewoners betreft nog niet over gesproken. Zoals het er nu naar uitziet hebben de bewoners in elk geval meer tijd om hun bezwaren kenbaar te maken bij de gemeente. De UvA heeft namelijk laten weten dat de nieuwe collegezaal dermate urgent is dat ingebruikname in 2019/2020 wenselijk is. Maar de universiteit betwijfelt of het realistisch is. ‘De werkelijkheid zal liggen in het studiejaar 2019/2020 of 2020/2021.’