Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Collegetent op Roeterseiland niet groot genoeg voor alle studenten

Sterre van der Hee,
7 september 2017 - 14:42

De drijvende collegetent A 0.01 op het ponton bij het Roeterseilandcomplex blijkt voor enkele colleges te klein. Studenten worden verplaatst en volgen colleges via een livestream in gebouw A van de Roeterseilandcompus.

De tent, die plaats biedt aan 450 studenten, is vooral bedoeld voor studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Die zouden deze zomer van de Oudemanhuispoort naar het Roeterseilandcomplex verhuizen, maar in gebouw A wordt nog gebouwd aan de grote collegezaal. In de noodtent vinden ook economie- en psychologiecolleges plaats.

 

Luka Maclean (20), UvA-student rechten en filosofie, werd maandag met ‘tientallen anderen’ van de noodtent naar gebouw A van het Roeterseilandcomplex gebracht om het college Inleiding tot het recht via een livestream te volgen. ‘Het was oké, maar we konden geen vragen stellen. In de tent gebeurde dat wel. Het was een college waarbij studenten veel moesten participeren, dat konden wij niet.’ Luka heeft wekelijks zo’n vier colleges in de tent. Bij andere colleges was er wel ruimte over.

 

De UvA bevestigt dat studenten moesten verplaatsen en laat weten dat de collegetent dezelfde capaciteit heeft als de nieuwe collegezaal in gebouw A. ‘De videoverbinding staat los van de tijdelijke voorziening (het paviljoen): die zou er ook geweest zijn als de collegezaal wel klaar was geweest.’ De UvA werkte in collegezalen bij de Oudemanhuispoort ook met streaming, voor als de opkomst hoger was dan de zaalcapaciteit. De streamingszaal staat aangegeven op het rooster. ‘Docenten gaan in de pauze van het college naar de videolinkzaal om eventuele vragen te beantwoorden.’

 

De nieuwe collegezaal in gebouw A moet half oktober klaar zijn. Wanneer de tent wordt weggehaald, is nog onbekend.