Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
In een advies aan het College van Bestuur (CvB) heeft de Centrale Studentenraad (CSR) zich gisteren uitgesproken over het Meerjarig Huisvestingsplan van de UvA. De raad is daarin overwegend positief over het plan, maar plaatst wel een aantal kritische kanttekeningen bij het plan. De grootste vrees die in het rapport wordt geuit is een toekomstige overbevolking van de Roeterseilandcampus.

De CSR is met name bezorgd over de groeiende studentenaantallen aan de Faculteiten Economie & Bedrijfskunde (FEB) en Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica (FNWI). Het CvB gaf eerder aan dat het verwacht dat ofwel de faculteiten zelf ofwel de flexibele schil van de UvA dit kunnen opvangen, maar de CSR vertrouwt niet op die stelling.

Zij adviseert het CvB om in een tweede collegezaal met een capaciteit van meer dan 450 personen op de Roeterseilandcampus te investeren. Daarmee zou kunnen worden voorkomen dat FEB- of FNWI-studenten voor grote colleges naar de binnenstadslocaties van de UvA moeten verkassen. Bovendien past hetvolgens de medezeggenschappers beter bij het campusgevoel dat de UvA wil creëren.

Studieplekken
Op het gebied van studieplekken is de CSR vooral bevreesd dat er tafels al te snel als studieplek worden aangemerkt. De raad schrijft: ‘De CSR is het niet eens met deze aanname en pleit ervoor duidelijk onderscheid te maken tussen studiewerkplekken en pauze- en ontmoetingsplekken.’ De medezeggenschappers willen vasthouden aan één studieplek per tien studenten, plus eventuele pauzelocaties.

Het College van Bestuur zal binnen afzienbare tijd op het schrijven van de CSR reageren.