Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Ruben den Harder
actueel

UvA krijgt vergunning voor tijdelijk onderwijspand REC

Dirk Wolthekker,
19 mei 2022 - 09:57

De gemeente Amsterdam heeft aan de UvA een vergunning verstrekt om het tijdelijke onderwijspand te realiseren op de Roeterseilandcampus. Aannemers zijn al aan de slag gegaan voor een pand dat er uiterlijk 1 september moet staan.

Overigens blijkt uit de vergunning dat belanghebbenden nog tegen de vergunning bezwaar kunnen aantekenen. Een aantal omwonenden van het gebied liet eerder al weten dat zeker te gaan doen, al mag de UvA vooralsnog gewoon doorgaan met de voorbereidingen voor de bouw. Bouwvakkers zijn daarmee inmiddels begonnen.

 

Ook is men inmiddels begonnen met het graven van toevoergeulen voor elektrische kabels en databekabeling vanaf gebouw J/K naar de plek waar het nieuwe tijdelijke gebouw komt: het voormalige plantsoentje Petit Versailles, ook genoemd Plot-V of REC-V. ‘Tijdelijk’ is hier trouwens een rekkelijk begrip: het gebouw mag er tien jaar blijven staan.

 

Overlast

Het nieuwe onderwijspand REC-V zal bestaan uit een containerachtig pand van drie verdiepingen hoog met een ingang op de Nieuwe Achtergracht. Er komen achttien onderwijszalen voor 30 personen en zes onderwijszalen voor 50 personen, in totaal bijna drieduizend vierkante meter vloeroppervlak.

 

Omwonenden, in het bijzonder bewoners van de Sarphatistraat en de Sarphatiblokken, zijn niet erg blij met het nieuwe pand, dat hun uitzicht op de Nieuwe Achtergracht voor tien jaar belemmert en nu voor bouwoverlast zorgt. Bouwvakkers vertelden gisteren aan Folia dat ze al op hun kop hadden gekregen van de achterburen ‘want we waren vanmorgen te vroeg begonnen en dan hangen ze direct aan de telefoon’. Het is de bedoeling dat het pand op 1 september in gebruik wordt genomen.