Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Alles voor een goede start van je nieuwe leven
Tips, tricks, quizzen en nog veel meer

Welkom aan de UvA en welkom in Amsterdam. Wij zijn Folia, het journalistieke medium voor, over (en door) studenten, docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Folia Civitatis is begonnen als het weekblad van de UvA, dat al sinds 1948 spraakmakende interviews, opinieartikelen, nieuwsberichten en reportages brengt over recente wetenschappelijke ontdekkingen, opvallende studenten en ontwikkelingen binnen het hoger onderwijs. Tegenwoordig brengen we op deze site, via sociale media én met video nieuws en achtergronden over UvA.


Hier verzamelen we alles wat je kunt gebruiken voor een goede start van je studie. 

 

Tips

Deze Intreeweek geven we bijvoorbeeld elke dag tips. Hoe vind je bijvoorbeeld een kamer in Amsterdam? Hoe kook je? En zijn er eigenlijk ook leuke gratis dingen te doen in de stad?

Columns

Hoe ervoeren onze columnisten hun Intreeweek? Welke uitspraak achtervolgde columnist Stella bijvoorbeeld haar hele eerste jaar? En mag je de Intreeweek eigenlijk halverwege afbreken zoals Eva deed?

Test jezelf

Kun jij je grondpizza’s onderscheiden van je natte tosti’s? En weet jij genoeg van de UvA om een goede start te maken op 2 september? Doe deze twee tests en leer al doende.

Dit zijn de eerstejaars

Er komen dit jaar weer duizenden nieuwe eerstejaars naar de UvA. Wie zijn ze, wat zijn hun dromen, en waar kijken ze tegenop? We spreken ze iedere dag van de Intreeweek. Bekijk hier alles, in tekst en beeld.

tijdlijn
Doe mee:
Help ons het dossier up to date te houden, draag bij aan dit dossier.