Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Politie
actueel

Menselijke resten gevonden bij zoektocht naar vermiste UvA-student Sumanta Bansi

Henk Strikkers,
13 september 2022 - 14:23

Op een bedrijventerrein in Hoorn zijn menselijke resten gevonden. Dat meldt De Telegraaf. De politie zocht daar nadat de voor moord veroordeelde Manodj B. zou hebben opgebiecht waar hij het lichaam van de vermiste UvA-student Sumanta Bansi had verstopt.

Daarmee lijkt er een doorbraak te zijn in de zoektocht naar het lichaam van de sinds 2018 vermiste UvA-student biomedische wetenschappen Sumanta Bansi. Eerder zocht de politie al in het Robbenoordbos in de kop van Noord-Holland en in natuurgebied de Hulk bij Hoorn naar het lichaam van Bansi.

 

Vermist

Bansi kwam uit Suriname en was in 2017/2018 eerstejaars biomedische wetenschappen aan de UvA. Ze woonde in bij Manodj B. (geen Bansi) en zijn gezin in Hoorn. In die periode raakte ze twee keer zwanger. Volgens Sumanta’s moeder was Manodj B. in beide gevallen de vader.

De eerste zwangerschap werd onder druk van de familie van Manodj B. afgebroken, maar de tweede keer wilde Sumanta het kindje houden. Kort nadat ze zwanger was geworden verdween Bansi in februari 2018. Pas eind 2018, zo’n negen maanden na haar laatste levensteken, opende de politie een vermissingsonderzoek.

 

Dat onderzoek leidde deze zomer tot de veroordeling van Manodj B. voor moord op Sumanta Bansi. B. kreeg een straf van 15 jaar cel opgelegd. Hij heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan. B. heeft altijd ontkend dat hij Bansi heeft vermoord.