Meinders catering had gezorgd voor een welkomstsmoothie van Griekse yoghurt, bosvruchten en kaneel, er waren kleine broodjes met beleg en wraps, minipannenkoekjes met aalbessen en miniporties scrambled eggs met worstjes. Cornelius en Metzelaar keken blij toe. De mannen zijn trots en blij dat ze zo ver gekomen zijn en eerlijk is eerlijk: het is ook geen misselijke opdracht. De catering van UvA-HvA geldt als een van de grootste cateringopdrachten van Nederland met een verwachte omzet van minimaal 13½ miljoen euro per jaar. Althans dat is de verwachting van Facility Services die de aanbesteding van het nieuwe cateringcontract begeleidde en de zaak ongeschonden naar de eindstreep trok, zonder dat de verliezende partij, Journey of Food, bezwaar aantekende tegen de gunning aan Cormet.
Wecanteen
Op 1 januari gaat de nieuwe catering van start. Daarvoor en ook nog daarna zullen locaties gefaseerd worden omgebouwd en samenwerkingen worden opgezet met lokale cateraars. Naast Meinders catering is dat het ooit door studenten opgezette cateringbedrijf Wecanteen. Maaike de Reuver van Wecanteen pieste vijf jaar geleden nog naast de pot: toen was er voor onderaannemers geen plaats. Nu wel. ‘Je moet het zo zien,’ zegt De Reuver. ‘Als hoofdaannemer benadert Cormet andere cateraars als Wecanteen. Wij zorgen vervolgens voor de selectie en het inplannen van de lokale ondernemer die zelf zijn waren kan aanbieden. Ik zal maar zeggen: een Surinaamse roti wordt door de producent ervan zelf aangeboden.’
Afwas in Badhoevedorp
De catering gaat diverser, duurzamer en concurrerender worden – en daardoor een betere prijs-kwaliteit hebben, is de gedachte. Daarbij zal op elke campus een ander concept worden aangeboden. Cornelius: ‘Alles in overleg en samenwerking met de afnemers: studenten en medewerkers van UvA en HvA.’ Ook in de zogenoemde backoffice zal het een en ander veranderen. ‘De hele bevoorrading en organisatie zal plaatsvinden vanuit een central hub in Badhoevedorp. Daar gaat straks ook de hele afwas naar toe.’