Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Nederlandse Zorgautoriteit keurt fusie AMC en VUmc goed

Dirk Wolthekker,
14 juli 2016 - 15:56

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft vandaag de aanvraag van AMC en VUmc om bestuurlijk te mogen fuseren goedgekeurd. Dit betekent dat beide ziekenhuizen een gezamenlijke raad van bestuur krijgen.

Het besluit van de NZa is één van de voorwaarden om bestuurlijk te kunnen fuseren. In een officiële verklaring schrijven AMC en VUmc nu ‘zo spoedig mogelijk de Autoriteit Consument en Markt (ACM) te vragen om een mededingingsrechtelijk oordeel over de voorgenomen bestuurlijke fusie’. De ACM onderzoekt dan of een bestuurlijke fusie tussen AMC en VUmc geen nadelige gevolgen heeft voor concurrerende ziekenhuizen. De ACM liet in 2015 weten dat een eventuele fusie moet worden beschouwd als een vorm van concentratie en daarom moet worden voorgelegd.

 

De goedkeuring door de NZa komt min of meer op hetzelfde moment dat AMC-baas Marcel Levi zijn vertrek aankondigt bij het AMC. Inmiddels vinden er ook andere personeelsmutaties plaats in verband met de voorgenomen fusie tussen de twee academische medisch centra. Zie morgen deze site voor een interview met Marcel Levi.

Lees meer over