Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Nieuwe CvB-leden presenteren zich op 30 mei

Dirk Wolthekker,
12 mei 2016 - 11:46

Het lang verwachte debat van aanstaand collegevoorzitter Geert ten Dam en aanstaand rector magnificus Karen Maex met de academische gemeenschap komt er dan toch: maandag 30 mei in het Kohnstammhuis. Aanvang: 15.45 uur.

Onder de titel ‘Ontmoet de nieuwe CvB-leden’ is dan eindelijk het lang verwachte – en volgens velen eerder gewenste – open debat van de nieuwe CvB-leden Geert ten Dam en Karen Maex met de academische gemeenschap van UvA en HvA. Maex en Ten Dam zijn voor een onbepaalde periode benoemd omdat de mogelijkheid bestaat dat de personele unie van UvA en HvA in de loop van komend collegejaar wordt beëindigd. Nog deze maand zal een evaluatie worden gestart van de UvA-HvA samenwerking en met name het gezamenlijke CvB.

 

Campus

De bijeenkomst zal niet plaatsvinden in het Maagdenhuis, maar in het Kohnstammhuis aan de Wibautstraat. Volgens woordvoerder Paul Helbing van de HvA is voor deze locatie gekozen om ‘zo veel mogelijk studenten en medewerkers’ de kans te geven de bijeenkomst bij te wonen. ‘En dan is het beter om de bijeenkomst op een van de campussen te doen plaatsvinden. Medewerkers en studenten zijn daar toch al.’

 

Tijdens de bijeenkomst zullen Ten Dam en Maex ieder een (korte) voordracht houden, waarna er de mogelijkheid is om vragen te stellen. Een dezer dagen ontvangen medewerkers en studenten per mail een uitnodiging voor deze bijeenkomst.

 

Update 12 mei 2016 12.05 uur

In een eerdere versie van het bericht werd vermeld dat de presentatie op 26 mei om 9 uur 's ochtends plaats zou vinden. Datum en tijdstip zijn door UvA-HvA echter aangepast.