Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Still van Youtube RTVNH
actueel

UvA-student Dennis Kaars niet naar Sparta

Henk Strikkers,
8 december 2016 - 15:07

Het klonk als een jongensboek: jarenlang op amateurniveau spelen en op je 28e ontdekt worden door een Eredivisieclub. UvA-student communicatiewetenschap Dennis Kaars trainde een paar weken geleden nog mee als proefspeler bij Sparta, maar prof wordt hij er niet.

Op dit moment speelt doelpuntenmachine Kaars bij ASV De Dijk in de derde divisie van het Nederlandse voetbal. Dit seizoen jaagt hij daar wekelijks de ballen tegen de touwen en dat viel ook Sparta, de huidige nummer 10 van de Eredivisie, op. Hij werd uitgenodigd om mee te trainen en debuteerde zelfs in een oefenwedstrijd.

 

De onderhandelingen over een definitieve transfer zijn echter stukgelopen. De Dijk wilde 10.000 euro voor haar topspits, Sparta wilde niet verder gaan dan 5.000 euro. Voetbalblog Voetblah probeerde het gat van vijfduizend euro te crowdfunden, maar dat was tevergeefs. Volgens Sparta duren de onderhandelingen te lang en kan de club daardoor geen goed oordeel meer vormen van de spits alvorens een besluit te nemen.

 

De duizend euro die Voetblah inmiddels toegezegd had gekregen, is nog niet opgehaald en zal ook niet worden opgehaald, laat initiatiefnemer Tim Cardol weten.