Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Publiek domein
opinie

Benmiloud | Bedankt

Hadjar Benmiloud,
21 december 2016 - 11:01
Deel op

Dit is mijn laatste column voor Folia, en het einde van de samenwerking met een van de leukste platforms waarvoor ik ooit heb gewerkt. Daarom eens geen gezeur of Vileine-kritiek, maar slechts een paar feiten en mijn dank daarvoor.

 

Bedankt aan leading lady Mirna van Dijk, die me aannam en de kans gaf voor mijn eigen leeftijdsgenoten in mijn eigen stad te schrijven. Bedankt aan de Folia-redactie die toen ik net begon van respectievelijk Havana en Folia één toonaangevend prachtblad heeft gemaakt, waar ik met veel trots aan heb bijgedragen. Bedankt aan alle lezers, die met meer scherpte en IQ dan gemiddeld (tja, die intellectuele elite bestaat wellicht toch een beetje) mijn columns naplozen op goede dan wel slechte ideeën, en hun commentaar met me deelden.

 

Bedankt aan alle wereldveranderende studenten die ik via Folia heb leren kennen, en bedankt aan alle progressieve docenten die me steunden en hun kennis en kritiek met me deelden. Bedankt aan de bezetters van het Maagdenhuis, die al dan niet toevallig twee weken (!) na mijn Folia-column ‘Bezet iets’ over het Maagdenhuis klaarstonden om een rechtvaardiger toekomst af te dwingen.

Dank ook aan de hoofdredacteur die mij vervolgens ontsloeg

Bedankt voor de jarenlange trouw van Folia zelf, zelfs toen ik me aansloot bij de sekte der feministen; en voor het aanbod vorig jaar me een beter betaalde wekelijkse column te laten schrijven. Bedankt aan iedereen die me leerde om beter te schrijven, en bedankt aan iedereen die me leerde dat columns schrijven niet alleen over schrijven gaat.


Bedankt aan Carel Peeters, die in een boekrecensie in Vrij Nederland besloot elk inhoudelijk commentaar op mijn publicatie achterwege te laten, om slechts te wijzen op mijn in Folia ‘nadrukkelijk gepresenteerde borsten’waar ik tot dan toe overheen had gekeken.

 

Dank aan de nieuwe hoofdredacteur Altan Erdogan van Folia voor het instemmen met een nieuwe foto in zwarte onesie, waarin ik eindelijk veilig over feminisme verder kon schrijven. Dank voor het aanbod van nieuwe foto’s, en zelfs een langverwachte campagne-shoot voor posters. Dank aan de fotograaf die mij schunnige teksten toeriep terwijl ik halfnaakt moest doen alsof ik één van de Kardashians was. Dank aan de feministische achterban die mij steunde deze foto’s niet te laten publiceren, en ondanks druk van Folia’s Altan te bedanken voor de Folia-column, als dat betekende dat ik lippentuitend halfnaakt op de poster kwam te staan met het woord ‘gratis!’ op mijn kont.

 

Dank ook aan de hoofdredacteur die mij vervolgens ontsloeg en vroeg of hij een andere foto uit de shoot misschien alsnog mocht gebruiken voor de campagne. Het waren geweldige lessen, waarvan de meeste positief. Ik ben blij dat er nu ruimte is voor een nieuw talent in Folia. Niets dan dank!

 

Wil jij Hadjar opvolgen? Lees hier over hoe je onze nieuwe columnist kunt worden.