Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
wetenschap

Tilburg University zoekt alternatief voor SIS

Eva Rooijers,
9 juli 2013 - 11:37
Betreft
Deel op
Tilburg University gaat op zoek naar een studenteninformatiesysteem dat beter werkt dan MySIS, de Tilburgse variant van SIS. Daartoe wordt een aanbestedingsprocedure gestart, meldt Univers Online, de onafhankelijke website van Tilburg University.

De UvA, de HvA, de Universiteit Leiden, Tilburg University en de Universiteit Nijmegen kochten SIS in 2004 gezamenlijk via een Europese aanbestedingsprocedure. De implementatie van het softwaresysteem kostte echter veel meer dan geraamd en duurde veel langer dan gepland. De HvA betaalde in plaats van de geplande 5,5 miljoen euro uiteindelijk 14,6 miljoen. De kritiek van medewerkers en studenten over het functioneren van het systeem was niet mals. Zo schreef de Centrale Medezeggenschapsraad van de HvA in februari 2012 een brief aan het CvB waarin zij stelde: ‘Ons oordeel is dan ook dat SIS aan vele kanten rammelt, verschillende leden spreken zelfs van een complete mislukking van SIS.’

De universiteit Nijmegen koos in 2009 eieren voor haar geld en stapte uit SIS. Tilburg overweegt nu dus hetzelfde. ‘We hebben navraag gedaan bij andere universiteiten. Op de Nederlandse markt zijn verschillende systemen beschikbaar die hetzelfde kunnen voor minder geld. Op termijn zijn we dan mogelijk goedkoper uit dan met MySis. De aanbesteding moet dat duidelijk maken. Het is echter ook denkbaar dat na aanbesteding voor Tilburg MySis de beste keuze blijkt,’ zo citeert Univers een woordvoerder van de universiteit.

Een woordvoerder van het CvB van de UvA en de HvA zei eind 2012 dat SIS aanloopproblemen heeft gekend maar inmiddels goed draait aan beide instellingen.
Lees meer over