Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
wetenschap

Collegereeks over de Arabische Lente bij de Illustere school

Jozien Wijkhuijs,
22 augustus 2012 - 11:52
Betreft
Deel op
De Illustere School van de UvA organiseert in september en oktober een aantal publieke colleges over verschillende onderwerpen binnen de Geesteswetenschappen. Iedereen is welkom om te luisteren naar deskundigen op het gebied van bijvoorbeeld Middelnederlands, God in de literatuur en Imperialisme.

Dr. Ruud Peters organiseert een reeks over de Arabische Lente. Sinds de volksopstand in Tunesië in 2010 gebeurt er veel in de Arabische wereld, staatshoofden vluchten of worden berecht en de onrust is nog altijd niet weggeëbd. Ondanks dat de revolutie nog volop gaande is, denkt Peters dat er al een flink aantal dingen over gezegd kunnen worden. 'Deskundigen kunnen al iets zeggen over de oorzaken van zo'n opstand, of het echt een historische breuk is en welke invloed de nieuwe politieke partijen hebben op de mensenrechten.'

De deskundigen die komen spreken zijn onder andere Paul Aarts, universitair docent International Relations, dr. Mariwan Kanie, docent Semitische talen en culturen, en dr. Thomas Poell, universitair docent Nieuwe Media en Digitale Cultuur verschillende kanten van het Arabische conflict belichten.
Lees meer over