Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
wetenschap

Cijfers invoeren in SIS wordt makkelijker

Roel van Luijk,
9 mei 2012 - 07:30
Het Studenten Informatie Systeem (SIS) wordt mogelijk voorzien van een functie waardoor cijfers rechtstreeks kunnen worden geïmporteerd uit Excel. Tot nog toe is dat alleen mogelijk met een speciale plugin voor internetbrowsers Chrome en Firefox die gemaakt is door twee docenten informatica.

Het Administratief Centrum (AC), beheerder van SIS, onderzoekt momenteel hoe de plugin veilig kan worden ingebouwd in het computersysteem. De SIS-beheerder wil de veiligheid van de cijferinvoer kunnen garanderen. Onduidelijk is nog wanneer de nieuwe functie kan worden gebruikt.

AC-directeur Chris Schut liet eerder al weten dat het gebruiksgemak van het systeem tijdens de start van het nieuwe collegejaar flink zal zijn verbeterd. ‘Het gebruiksgemak verbeteren staat nu boven aan ons prioriteitenlijstje,’ zei Schut destijds, die daartoe een speciale Taskforce SIS in het leven riep.

Sinds de invoering van SIS, begin dit studiejaar, wordt er veel geklaagd over de gebruiksvriendelijkheid. Zo zou het invoeren van cijfers onnodig lang duren. Docenten moeten per student het studentnummer opzoeken, het cijfer invoeren en de pagina herladen. Dat duurt 5 à 10 seconden per student.