Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: Folia
podcast

Tussen Hype & Hoax | Hoe (on)ethisch is dierenyoga?

12 juni 2024 - 09:33

In de eerste aflevering van Tussen Hype & Hoax, de podcast waarin we samen met ervaringsdeskundigen en UvA-wetenschappers duiken in de wereld van de hedendaagse hypes, gaan redacteuren Jip Koene en Sara Kerklaan in gesprek over yoga met dieren. Samen met Maarten Reesink, docent Dier-Mens Studies aan de UvA, spreken ze over de ethische aspecten van yoga met dieren en de ontstane ophef omtrent puppy-yoga.

Inmiddels is het kabinet bezig met een verbod op puppy-yoga, schrijft Het Parool. ‘Het dient geen enkel doel. Puppy’s zijn in een pril stadium van hun ontwikkeling, het is voor hun gedrag later van belang dat ze nu veel kunnen rusten en slapen,’ zegt demissionair minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Piet Adema tegen de krant.

 

Puppy’s zijn niet de enige dieren die voorbijkomen in yogacursussen. Er zijn ook lessen te boeken met katten, honden, geiten, alpaca’s en paarden. Voor deze aflevering ging Sara langs bij Geitenboerderij Ridammerhoeve voor een lesje yoga tussen de geiten. Hoe dat afloopt luister je in deze aflevering.