Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Tristan van Hoolwerff
opinie

Het wrapfestijn

14 november 2015 - 13:34
Betreft
Deel op

Zaterdagavond is het perfecte moment voor een huisfeestje. De biertjes zijn gratis en worden gulzig achterover geslagen. Rond twaalf uur beginnen alle buiken langzaam te rommelen, want de hapjes zijn weer eens nergens te bekennen.

Natuurlijk verwachten wij niet dat er een schaal kaviaar of foie gras tevoorschijn komt, maar een vervanging voor die ellendige huismerkchips zou toch wel fijn zijn.

 

Daarom hebben wij de oplossing, namelijk wraps! Want je kunt er alle kanten mee op. Ze zijn makkelijk te maken en te serveren als voorgerecht of als de perfecte borrelhap.

 

Wij laten drie variaties zien waar de gasten je dankbaar voor zullen zijn. De hoeveelheden variëren natuurlijk, afhankelijk van de grootte van je feestje.

 

Het wrapfestijn | Voorgerecht of borrelhap | 25 minuten

 

Ingrediënten

6 wraps

1 blik tonijn in olie

1 ui, gesnipperd

1 hard gekookt ei

1 tomaat in blokjes

1 pak gerookte zalm

1 pak Paturain

1 pak rosbief

1 pot mayonaise 

1 pot pesto

150 gram rucola

 

De wraps

Pesto rosbief

Zalm met roomkaas

Tonijnsalade

 

Pesto rosbief

De wrap pesto rosbief begint met het maken van de pestomayonaise. Meng daarvoor vier delen mayo met één deel pesto. Verspreid de pestomayonaise vervolgens over de wrap en voeg daarna de rosbief toe. Twee à drie plakken per wrap moet voldoende zijn. Maak de wrap af met een handjevol rucola en rol de wrap daarna op.

 

Zalm met roomkaas

De wrap ‘Zalm met roomkaas’ is een klassieker en bovendien het makkelijkst te bereiden. Verspreid de roomkaas over de wrap en voeg daarna de zalm toe. Twee à drie plakken moet wederom voldoende zijn. Maak de wrap af met een handjevol rucola en rol de wrap daarna op.

 

Tonijnsalade

De wrap Tonijnsalade valt of staat natuurlijk bij een goede tonijnsalade. Begin daarvoor met het koken van een ei (hardgekookt). Meng ondertussen de uitgelekte tonijn, tomaat en ui in een kom. Voeg vervolgens 1,5 eetlepel mayonaise en een beetje peper toe. Laat ondertussen het ei goed afkoelen en snij deze in blokjes. Voeg het toe aan het mengsel en roer alle ingrediënten goed door elkaar.

 

Verspreid de tonijnsalade vervolgens rijkelijk over de wrap en maak de wrap af met een handjevol rucola. Rol de wrap daarna op.

 

Serveertip: de wraps zijn als voorgerecht het beste te serveren in halfjes en als borrelhap als kleine rondjes op een mooie schaal.

Lees meer over