Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Nieuw studentencomplex aangekondigd op Zeeburgereiland

Stephan Vegelien,
12 juni 2015 - 15:52
Een nieuwe studentenflat op het Zeeburgereiland moet plek gaan bieden aan 364 studenten. Dat schrijft Het Parool. Het Duitse bedrijf International Campus heeft deze week de studentenflat gekocht, die nog gebouwd moet worden. Studiejaar 2016/2017 moet de flat in gebruik worden genomen.

International Campus is naast de ontwikkeling van deze flat bezig met het bouwen van nog vier studentencomplexen in de stad. Samen kunnen zij plaats bieden aan 2250 studenten of jongeren. Zo komt er een enorm complex in West, naast station Lelylaan: hier komen 590 studentenkamers en 282 studio's in voor jonge starters.

Al deze kamers moeten moeten een deuk maken in het enorme acute tekort aan studentenkamers in de stad. Momenteel is er een tekort van 9000 kamers in Amsterdam. Volgens studentenhuisvester Duwo loopt dat tekort de komende vijf jaar op tot 28.000 kamers. Het ministerie van Onderwijs houdt het op 18.000 kamers.

International Campus is niet het enige bedrijf dat flink inzet op de Amsterdamse student. Het Parool schrijft dat er de komende twee jaar 5500 kamers bij zullen komen via vastgoedbeleggers.

Ook worden er verschillende voormalige kantoorpanden omgebouwd tot studentenflats. Zo heeft belegger Syntrus Achmea plannen voor 5200 studentenkamers, worden er in Diemen Bergwijkpark 939 studentenkamers gemaakt in oude kantoorpanden en breidt The Student Hotel haar aanbod uit met 312 kamers in het voormalige pand van Het Parool aan de Wibautstraat.