Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
actueel

Treinkaartjes delen via Facebook groeit explosief

Adelaida de Cuba,
7 november 2013 - 15:55

Waarom je ongestempelde kaartje weggooien als je er ook een ander blij mee kan maken? Dat dachten drie studenten van de minor ondernemerschap. Zij startten de Facebook-pagina ‘Treinkaartje delen’, met de eergisteren gelanceerde pagina Treinkaartje delen Utrecht Centraal als populairste platform. Tot dusver heeft deze pagina ruim 8500 likes en is nog steeds groeiende.


Het begon als een grap, maar de studenten Stephan Baelde (21), Wesley Versteegen (22) en Simon Bosschieter (23) creëerden met dit platform een bescheiden hype. Bosschieter: ‘De meningen zijn nog verdeeld, maar je merkt dat vooral de mensen die met het ov reizen ons aanmoedigen. Er zijn zelfs mensen uit Groningen die onze Utrecht-Facebookpagina liken. De negatieve reacties komen van mensen die niet of niet zo vaak met het ov reizen.'


Via de Facebook-pagina kunnen mensen foto’s plaatsen van de locatie waar ze hun treinkaartje verstopt hebben of aanbieden anderen mee te nemen op hun kortingskaart.


Morgen lanceren de drie studenten de website Treinbuddy. Hier worden reizigers gematcht met iemand die een ongestempelde treinkaartje heeft verstopt of met iemand die een kortingskaart in bezit heeft. ‘Op één ov-chipkaart kunnen drie mensen met korting reizen. Wij zorgen er dan voor dat vraag en aanbod perfect op elkaar aansluiten.’


De studenten wilden naar eigen zeggen een signaal afgeven aan de NS met deze actie. De NS heeft nog geen direct contact met de jongens opgenomen, maar liet via andere wegen weten het een ‘creatief idee’ te vinden.