Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Chef-kok Ron Blaauw gasthoofdredacteur Folia

Mats van Soolingen,
4 november 2013 - 17:38
Folia gaat culinair. Met chef-kok Ron Blaauw als gasthoofdredacteur ligt er op 16 december een editie in de bakken die geheel in het teken staat van koken en eten. Na onder anderen Arnon Grunberg, Job Cohen en Aaf en Jelle Brandt Corstius, is het nu de beurt aan de chef-kok om invulling te geven aan het jaarlijkse themanummer.

Het is een traditie dat een gasthoofdredacteur wordt gevraagd mee te denken over het laatste nummer van het jaar. Vanuit zijn of haar eigen expertise draagt de gast ideeën aan waarmee de redactie vervolgens aan de slag gaat.

Frisse blik
‘Ieder jaar zoeken we iemand die echt iets kan toevoegen aan het blad,’ vertelt hoofdredacteur Jim Jansen. ‘Belangrijk is ook dat de gast ons met een frisse blik op andere gedachtes kan brengen. Ron Blaauw is een topper binnen zijn vakgebied en hij heeft originele ideeën.’

De chef-kok gaf dit jaar twee Michelinsterren op omdat hij een restaurant wilde beginnen met simpele en eerlijke gerechten voor een degelijke prijs. ‘Blaauw is authentiek en waait niet met alle winden mee. En of je nou kok of hoofdredacteur bent, het is altijd belangrijk om je eigen keuzes te maken en dicht te blijven bij datgene wat je belangrijk vindt. Dat is iets waar ik bij Folia ook op hamer.’

Emoties
Dat het themanummer dit jaar over koken en eten gaat, heeft overigens niets met kerst te maken. Jansen: ‘Iedereen heeft tegenwoordig een mening over eten. Het roept emoties op. Als je daar een mooi blad over kunt maken is dat hartstikke interessant.’
Lees meer over