Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
actueel

Cijfers van anderen in te zien door storing HvA

Gijs van der Sanden,
19 augustus 2013 - 18:00
De applicatie waarmee  HvA-studenten hun cijfers in kunnen zien is buiten gebruik wegens een storing. Dat meldt de HvA vandaag.

Benny Stapel, student Communication & Multimedia Design, tweette vanochtend dat hij na het inloggen bij de app toegang kreeg tot de cijfers van een andere student. Via de broncode, zo liet Stapel in een andere tweet weten, viel zowel de naam van de student als het studentennummer te achterhalen. Door opnieuw in- en uit te loggen kreeg hij steeds resultaten te zien van andere studenten.

Stapel stelde de HvA op de hoogte, waarna de app offline werd gehaald. 'Dit is natuurlijk niet de bedoeling,' laat een woordvoerder in een reactie weten. 'Cijfers zijn privé en moeten niet door anderen zijn in te zien. Daarom hebben we snel gehandeld. Hoe lang de storing al speelt is onduidelijk. Dit is in elk geval de eerste klacht die we binnen hebben gekregen.'

Momenteel onderzoekt de HvA hoe de storing heeft kunnen plaatsvinden en wordt er gewerkt aan een oplossing. In de tussentijd kunnen studenten hun cijfers wel gewoon inzien via SIS.