Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

HvA/UvA kwart meer bachelor aanmeldingen

Robrecht de Vocht,
25 juni 2013 - 15:13
De UvA heeft nu dertig procent meer bachelor aanmeldingen ontvangen als in dezelfde periode in 2012. Ook de HvA meldt een toename van 22 procent.

Aankomende studenten hebben zich met het vooruitzicht van de invoering van het sociaal leenstelsel in het studiejaar 2014-2015 massaal aangemeld voor bacheloropleidingen. Hogescholen en universiteiten in heel Nederland verwachten na de zomer een kwart meer eerstejaarsstudenten. Na negatieve publiciteit de afgelopen maanden zou de Vrije Universiteit juist minder aanmeldingen krijgen.

‘In voorgaande jaren is wel gebleken dat er een groot verschil bestaat tussen het aantal personen dat zich aanmeldt en het aantal personen dat zich volledig inschrijft als student,' meldt Kim Janssen, persvoorlichter van de UvA. Nu het leenstelsel een jaar vooruit is geschoven, zullen veel studenten misschien toch nog besluiten voor een tussenjaar. Het sociaal leenstelsel zal in het studiejaar 2015-2016 van kracht worden voor bachelorstudenten. Masterstudenten moeten vanaf 2014 al gaan lenen.