Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Slaan op de gong na elk behaald succesje

Mats van Soolingen,
22 mei 2013 - 17:00
Een rood lint om het podium ontbrak en ook de pers was niet te bekennen. Bij Room for Discussion, het discussieplatform van de economische faculteit, zat ditmaal geen IMF-topvrouw of ECB-president, maar de succesvolle ondernemers Fabienne Chapot, Danny Mekiç en Boris van Veldhuijzen Zanten.

Het uurtje was het begin van de Entrepreneurship Day 2013 en stond dan ook geheel in het teken van ondernemen. De drie gasten deelden hun ervaringen en tips met de aanwezige studenten, waarvan het merendeel misschien wel toekomstig ondernemer.

‘Hoe ben je begonnen met jouw onderneming? Heb je bijvoorbeeld geld geleend?’, zo luidde één van de vragen uit het publiek voor Fabienne Chapot, oprichtster van het tassen en accessoire label FAB. Chapot begon inderdaad met een lening bij haar moeder, die ze inmiddels heeft terugbetaald. ‘Maar het is allemaal geen rocket science’, benadrukte ze. ‘Als je wilt ondernemen moet je dat gewoon doen en niet bang zijn om te falen.’

Danny Mekiç, de jongste ondernemer van de drie en ook wel bekend van DWDD, kon dat beamen. ‘Als ondernemer moet je kunnen omgaan met angst. En als iets dan erg spannend of eng wordt moet je je niet omdraaien en weglopen maar doorgaan’, legde hij uit. ‘Daarnaast is een goed netwerk ontzettend belangrijk en ik raad jullie allemaal aan om daar direct aan te beginnen.’

Volgens internetondernemer Boris van Veldhuijzen Zanten is het belangrijk om door te zetten en jezelf geen beperkingen op te leggen. ‘Start gewoon je bedrijf en focus op de kleine succesjes, want die zijn erg belangrijk en zeker in het begin gaat alles stap voor stap.’ Op het kantoor heeft hij een gong heeft opgehangen waar werknemers op mogen slaan na elk succes dat ze behalen. ‘Zo maak ik ze bewust van het feit dat je vaak gedurende de hele dag succes boekt’, aldus Van Veldhuijzen Zanten.