Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Voorlopig nog geen bier in De Lax

Marith Iedema,
30 januari 2013 - 15:35
Deel op
Slecht nieuws voor studenten die dachten eind januari weer aan de bar van sociëteit De Lax te kunnen hangen. De soos blijft voorlopig nog gesloten. Dat laat voorzitter van studentenvereniging ASVL, Michael Bosscha weten. Eerder sprak hij in Folia Magazine de verwachting uit dat de club eind januari weer open zou mogen.

Het CvB besloot de sociëteit te sluiten nadat er een vechtpartij was uitgebroken tijdens de Nationale Koud Pils Dag (NKPD). De ASVL moet nu met een gedegen plan van aanpak komen om te laten zien dat ze hun verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Wachten
‘Wij hebben de eerste versie van dat plan nu ingediend bij de commissie van wijzen,’ zegt Bosscha. De commissie bestaat uit oud-HvA’ers en is door de HvA in het leven geroepen om de ASVL een handje te helpen bij het schrijven van een goed plan. ‘We hopen dat de commissie zegt dat we alleen maar een paar kleine dingen aan hoeven passen. Dan zou het ineens snel kunnen gaan. Maar voorlopig kunnen we niets anders doen dan wachten.’

Tijd is geld. En helemaal in het geval van de sluiting van De Lax:  in de sociëteit staat namelijk nog ongeveer 2000 liter bier te wachten op consumptie. ‘Nog twee weken en we kunnen al het bier weggooien. Dat is een hele hoop geld,’ zegt Bosscha. Vooralsnog heeft de brouwerij die het bier levert aan de vereniging geen sancties opgelegd. Het contract met de bierbrouwer is door alle perikelen niet in de problemen gekomen. ‘Onze bierbrouwer weet overal van, en wacht met ons mee af, tot we weer open gaan,’ aldus de ASVL-voorzitter.