Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Olympische spelen in Amsterdam

Femke Awater,
11 augustus 2012 - 15:00
Lector topsport en onderwijs aan de HvA en de UvA, Cees Vervoorn, stelt dat de Olympische spelen in 2028 in Amsterdam kunnen plaatsvinden, mits het kleiner wordt. Met dit nieuws opende Het Parool gisteren.

De hoogleraar heeft zelf als zwemmer, coach en chef de mission van de Paralympics acht toernooien meegemaakt. Hij zegt dat de Olympische Spelen ondertussen zo groot zijn geworden dat alleen miljoenensteden als New York, Moskou of Rio de Janeiro nog in aanmerking komen voor de organisatie. Door de economische crisis wordt het Internationaal Olympisch Comité gedwongen na te denken over een andere opzet en dat creëert kansen voor Amsterdam om de spelen in 2028 in huis te halen.

Waarom we dit moeten willen legt Vervoorn verder uit in Het Parool: ‘De Spelen leveren zo ontzettend veel op, en niet alleen financieel. Ze zorgen voor zelfbewustzijn en trots. Natuurlijk kun je alles doorrekenen en de Spelen doodrationaliseren. Maar je moet praten vanuit je hart. We moeten kritisch zijn, maar ook af en toe een sprong in het diepe durven wagen.’
Lees meer over