Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Studentenvereniging MIMagine viert tienjarig bestaan

Roel van Luijk,
24 mei 2012 - 13:39
Deel op
MIMagine, de studentenvereniging van Media, Informatie en Communicatie (MIC) , bestaat tien jaar. Dat wordt vandaag groots gevierd met een boottocht over de grachten. Onder het genot van onbeperkt bier, wijn en hapjes wordt er teruggekeken op de afgelopen jaren.

Er zullen veel oude foto’s en filmpjes te zien zijn en er zijn er oude besturen uitgenodigd. ’s Avonds wordt er tijdens de afterparty verder geborreld en treden er enkele leden op. 'De eerstejaars zijn net klaar met hun tentamens, dus dit is voor hun meteen een afsluiting van het schooljaar,' vertelt Steven Strijbosch, voorzitter van MIMagine.



MIMagine werd tien jaar geleden opgericht als studievereniging voor Media en Informatie Management (MIM), toen nog in de Leeuwenburg. 'We waren de eerste jaren een dispuut van De LAX met slechts 20 á 25 leden. Dat zijn er inmiddels 350.' Dat lijkt veel, maar als je bedenkt dat er elk jaar bijna 1.000 studenten beginnen aan de opleiding, is er nog veel winst te behalen. 'We zijn de laatste jaren flink aan het professionaliseren. Sinds twee jaar organiseren we activiteiten voor de HvA, zoals boekenmarkten en voorlichting over de profielkeuze voor het tweede jaar. Ook voor onze leden organiseren we, naast borrels, steeds meer. Bijvoorbeeld terugkomdagen voor studenten die stagelopen.'

Met succes: afgelopen jaar meldden zich tweehonderd nieuwe studenten aan.