Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Universiteitsteam Amsterdam vijfde bij Batavierenrace

Roel van Luijk,
29 april 2012 - 13:39
Betreft
Deel op
Het team van de Universiteit van Amsterdam is vijfde geworden bij de Batavierenrace, een estafetteloop van Nijmegen naar Enschede.

'Het was dit jaar erg spannend. Tussen de nummers één en vijf zat nog geen twintig minuten,' vertelt ploegleider Krijn Schagen. Toch is de uitslag een kleine teleurstelling; vorig jaar werd het Amsterdamse team tweede. 'We hadden afgelopen weken te maken met een paar blessures, waardoor er een aantal lopers vervangen moest worden. Dat kost tijd, maar ik denk wel dat we het maximale uit dit team hebben gehaald.'

De race begon zaterdagnacht, om klokslag twaalf uur. Na de eerste etappe stonden de Amsterdammers eerste, maar al snel zakten ze af naar de vierde plaats. Tijdens de laatste etappe werd Amsterdam ingehaald door een snelle loper van Nijmegen. Hierdoor werd Amsterdam vijfde, met een tijd van 10 uur, 48 minuten en 47 seconden. De universiteit van Wageningen werd eerste van de negen deelnemende universiteiten.

Naast de universiteitscompetitie is er ook een algemene competitie. Hierin kunnen sportclubs en studentenverengingen meedoen. De Amsterdamse teams Aeolus en De Wimpies werden respectievelijke tweede en derde.

De Batavierenrace is een jaarlijkse estafetteloop voor studenten van Nijmegen, via Duitsland en de Achterhoek naar Enschede. Dit jaar was de veertigste editie en deden er maarliefst 349 ploegen mee. De route van 172 kilometer lang is onderverdeeld in 25 etappes. Met circa 8.500 deelnemers staat de Batavierenrace al jaren in het Guinness Book of Records als grootste estafetterace. Het weekend wordt afgesloten met het Batavierenfeest op de campus in Enschede.
Lees meer over