Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Folia
actueel

Pro-Palestina demonstranten verhinderen colleges op AUC

Dirk Wolthekker,
5 februari 2024 - 13:05

De pro-Palestina demonstratie die de afgelopen maanden geregeld plaatsvond op de Roeterseilandcampus, was vanmorgen verplaatst naar Science Park. De toegangsbrug naar het terrein van het AUC was enige tijd versperd.

Het terrein van het Amsterdam University College op Science Park was vanochtend enige uren moeilijk bereikbaar vanwege een pro-Palestina demonstratie. Een kleine groep van ongeveer twintig demonstranten had zich verzameld op en rond de toegangsbrug naar het terrein en er een spandoek opgehangen met de tekst ‘Stop the genocide. Free Palestine’.

 

Colleges gecanceld

AUC-student Koen Blaauw was ter plekke en meldt dat de colleges voor korte tijd niet doorgingen . ‘De colleges die gepland waren van elf tot half één waren gecanceld. In de tussentijd kwam al snel de politie en de UvA-beveiliging en werden de demonstranten gevorderd te vertrekken.’ Inmiddels is de blokkade van de kleine toegangsbrug voorbij en worden de colleges weer opgestart. Volgens een woordvoerder van het AUC was het gebouw ‘via de achteringang’ gewoon toegankelijk.