Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Publiek domein
actueel

Spiegeloog-redacteuren krijgen vunzige limericks toegestuurd

Bart Lichtenveldt,
7 augustus 2017 - 15:43
Betreft
Deel op

Vreemde post voor de redactie van Spiegeloog, het door studenten gerunde tijdschrift voor psychologen aan de UvA. Een mysterieuze afzender heeft voor elk van de zes vrouwelijke redactieleden een erotische limerick geschreven.

‘Niemand is tot het onmogelijke gehouden. Maar ik ben niet Niemand maar Iemand - die van het onmogelijke houdt,’ zo schrijft ene Charles Boissevain. Hij heeft er – zo legt hij in de mail uit – een hobby van gemaakt om limericks te maken met de voornamen van mensen die hij absoluut niet kent.

 

Een limerick is een gedichtje van vijf regels met een vrij strak metrum, waarbij de eerste, tweede en vijfde regel rijmen, evenals de derde en vierde. De limericks die de redacteuren van Spiegeloog ontvingen hebben nog iets anders gemeen: ze hebben namelijk een dubbelzinnige, grove of softerotische inslag. ‘Ik vond het wel grappig eerlijk gezegd,’ zegt Maaike Posthuma, hoofdredacteur van Spiegeloog, die net als de andere dames een limerick ontving:

 

Na ons kroegbezoek eet ik met Maaike

als liefdesopwekker een vlaaike.

     En dan duurt het niet lang

     of ik kom wang-aan-wang.

Als ik ga krijgt haar kat nog een aaike.

 

Maaike laat weten het vooral jammer te vinden dat de limericks alleen voor de vrouwelijke redacteuren waren: ‘Als-ie de mannen had geïncludeerd was het veel interessanter en minder creepy geweest. De jongens waren nu zo sip dat ze er niet bij zaten.’ Al is het maar de vraag hoe blij je moet zijn met dit soort gedichten.

 

's Nachts het Oosterpark liep ik met Rosie

en daar kregen w'een liefdesexplosie!

     Middernacht, peuterbad,

     waren wij naakt en nat

en daarna op het gras lekker cosy.

 

‘Ik stel me zo voor dat het een oudere nerd is die in zijn donkere slaapkamer limericks tikt voor alle vrouwelijke namen die hij tegenkomt op internet,’ fantaseert Maaike. ‘Zoals sommige mensen houden van eenzijdige seks met poppen, houdt hij denk ik van eenzijdige limericks.’

Lees meer over