Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
actueel

UvA legt onderwijsvisie voor aan academische gemeenschap

Willem van Ewijk,
23 juni 2017 - 15:02

Wat voor een universiteit willen we anno 2017 zijn en hoe geven we dit vorm? Dat is de vraag die de UvA zichzelf heeft gesteld bij het schrijven van de onderwijsvisie, een beleidsdocument dat nu voorligt aan de academische gemeenschap en waar docenten en studenten tot 21 juli op kunnen reageren.

De laatste onderwijsvisie stamt uit 2012. Omdat de toestroom aan studenten is toegenomen en de universiteit ook steeds internationaler wordt besloot de UvA met een geactualiseerde versie te komen. Ook de ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie spelen een rol.

 

In de visie legt het bestuur van de universiteit uit hoe ze in haar onderwijs hierop kan inspelen. Zo moet ‘hoogwaardig face-to-face-onderwijs’ worden gecombineerd met digitaal onderwijs. Wat opvalt is dat de universiteit er nadrukkelijk voor wil zorgen dat docenten makkelijker carrière kunnen maken door zich op onderwijstaken te richten.

 

Discussie
Studenten en medewerkers kunnen de visie lezen op de website denkmee.uva.nl. Tot vrijdag 21 juli kunnen ze commentaar en ideeën insturen en met elkaar over de visie in gesprek gaan. Vervolgens zal het document worden geactualiseerd en mogen de Universitaire Commissie Onderwijs, de Senaat en de Centrale Studentenraad er nog hun mening over geven. Het College van Bestuur wil de visie na de zomer definitief vaststellen.