Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: HvA
actueel

Hanneke Reuling nieuw bestuurslid HvA

Willem van Ewijk,
19 juni 2017 - 15:55

Onderwijsbestuurder Hanneke Reuling wordt lid van het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam. De Raad van Toezicht heeft haar per 1 oktober benoemd als opvolger van Nico Moolenaar.

Reuling werkt tot die tijd als directeur bedrijfsvoering bij de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit. Daarvoor was ze directeur onderwijs & onderzoek bij Fontys Hogescholen. Ze promoveerde in de theologie op de inmiddels teloorgegane Katholieke Theologische Universiteit van Utrecht en voltooide een paar jaar geleden nog het Senior Executive Programme aan de TiasNimbas Business School van Tilburg University. Dat is een managementopleiding voor leidinggevenden met meer dan vijftien jaar werkervaring.

 

In het hogeschoolbestuur krijgt ze de portefeuille financiën & bedrijfsvoering. Daarmee neemt ze de taken van Nico Molenaar over, die deze functie nu uitvoert als interim-bestuurder. Eerder deze maand werd rector Huib de Jong benoemd tot voorzitter van de HvA. Na de zomer gaat de Raad van Toezicht op zoek naar een derde collegelid, een rector.