Tweede Kamerleden verliezen geduld met DUO

8 uur geleden

Niet alleen studenten (zie hieronder) verliezen hun geduld met de Dienst Uitvoering Onderwijs, ook in de Tweede Kamer is men het beu. Tweede Kamerleden Harry van der Molen en Frank Futselaar (respectievelijk CDA & SP) hebben wederom Kamervragen gesteld over de slechte telefonisch bereikbaarheid van DUO. Ze vinden dat de minister snel moet ingrijpen.

Studenten klagen over slechte bereikbaarheid DUO

14 uur geleden

De Nationale Ombudsman krijgt veel klachten van studenten over de bereikbaarheid van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), zo melden verschillende media. Studenten zouden vaak dertig minuten tot een uur moeten wachten voor ze iemand van DUO aan de telefoon krijgen. Daardoor blijven ‘adequate oplossingen voor problemen vaak uit’, zegt ombudsman Reinier van Zutphen, die wil dat het ministerie van Onderwijs maatregelen neemt. Lees verder

Barbara Baarsma nieuwe directievoorzitter Rabobank Amsterdam

eergisteren - 16:20

Economiehoogleraar Barbara Baarsma, momenteel directeur kennisontwikkeling bij Rabobank, wordt per 1 januari 2019 de nieuwe directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Zij volgt per die datum Alphons Kurstjens op. Baarsma ziet de benoeming als een fantastische volgende stap in haar carrière. ‘De lokale bank is de belangrijkste pijler onder de coöperatie. Dichtbij mensen, midden in gemeenschappen. En ook de plek waar klanten financieel advies krijgen. De lokale bank is het kloppend hart van Rabobank.’ Baarsma treedt ook geregeld op als expert in tv-talkshows. Ze is daarnaast Kroonlid van de Sociaal-Economische Raad.

Allard Pierson Museum opent haar deuren voor één keer ’s avonds

eergisteren - 12:16

Aankomende zaterdagavond is de tentoonstellingsvleugel van het Allard Pierson Museum (APM) tussen 20.00 en 22.00 uur geopend. Het museum doet namelijk mee aan de Open Gallery Night. Tijdens deze avond staat het APM in het teken van de tentoonstelling De wereld in kleur. Iedereen mag aansluiten bij rondleidingen en meedoen aan de foto-kijksessie. Om toegang te krijgen, moet je een kaartje kopen bij de kassa. Je hoeft je niet aan te melden.

Lichaam gevonden in studentencomplex Duivendrecht

eergisteren - 09:33

In een pand aan de Lunaweg, dat door studenten en starters wordt bewoond in het kader van leegstandsbeheer, is maandagavond een lichaam gevonden. Dat meldt Het Parool. Volgens de krant vertellen bewoners van het complex dat de man vermoedelijk elders is mishandeld en daarna thuis aan zijn verwondingen is overleden.

Universiteitsfonds zoekt bijzonder studentenproject

18 september 2018 - 16:47

Het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF) zoekt een bijzonder studentenproject dat het boegbeeld moet worden voor de jaarfondscampagne. Daarmee werft het AUF giften onder vrienden, medewerkers en ex-studenten. Voorwaarden zijn dat iemand moet optreden als woordvoerder van het project, het project niet enkel door het AUF wordt gefinancierd en er een duidelijke begroting is waaraan het AUF minimaal 7.500 euro bijdraagt. Meer weten of een voorstel indienen? Mail Marissa Otten voor 1 november 2018 via universiteitsfonds@uva.nl.

Carles Puigdemont te gast bij Room for Discussion

18 september 2018 - 16:41

De door Spanje gezochte afgezette Catalaanse regiopresident Carles Puigdemont is op 3 oktober te gast bij het studenten-interviewprogramma Room for Discussion op de Roeterseilandcampus. Zijn bezoek aan de UvA valt een jaar na het door de Spaanse regering en de Spaanse rechter verboden referendum over de onafhankelijkheid van Catalonië, dat ondanks het verbod toch plaatsvond. Op 27 oktober vorig jaar liet Puigdemont het Catalaanse parlement de onafhankelijkheid van Catalonië uitroepen. Hij werd diezelfde dag door de Spaanse regering uit zijn ambt gezet, waarna hij vluchtte naar België. Sindsdien verblijft hij in ballingschap in Brussel. Het Spaanse OM wil Puigdemont nog steeds vervolgen wegens rebellie, misbruik van overheidsgeld en opruiing. Aanvang debat: 13.00 uur.

Master gezondheidsrecht kan van start

18 september 2018 - 13:03

Een beoordelingspanel van de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie ((NVAO) heeft een positief advies uitgebracht over de masteropleiding gezondheidsrecht. Neemt de NVAO dit advies over, dan is de verzelfstandiging van gezondheidsrecht een feit, en kan de opleiding in september volgend jaar van start. Het panel heeft de kwaliteit van de vernieuwde masteropleiding bekeken aan de hand van vier criteria: kwaliteit van de beoogde leerresultaten, de onderwijsleeromgeving, de toetsing en de gerealiseerde leerresultaten. Op basis van de verstrekte schriftelijke informatie en de tijdens het visitatiebezoek gevoerde gesprekken heeft het panel zijn oordeel gevormd. Na afloop van het bezoek heeft het panel aangegeven dat de opleiding aan alle vier standaarden voldoet en dat er een positief advies zal worden opgesteld. De bevindingen worden neergelegd in een adviesrapport. De NVAO neemt vervolgens een definitief besluit op basis van het adviesrapport van het panel

Koninklijke onderscheiding voor gynaecoloog Maas Jan Heineman

17 september 2018 - 16:12

Hoogleraar Maas Jan Heineman is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding vandaag uit handen van locoburgemeester Marjolein Moorman van Amsterdam. Heineman nam onlangs afscheid als lid van de Raad van Bestuur van het AMC (nu Amsterdam UMC) en heeft zich de afgelopen 34 jaar ingezet voor vrouwengezondheid en de ontwikkeling van het onderwijs en de opleiding in de medische wetenschappen. Ook was hij op verschillende manieren actief buiten de universiteit. Zo was hij van 1999 tot 2003 respectievelijk vicevoorzitter en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie. Ook is hij vele jaren hoofdredacteur geweest van het Nederlands leerboek Obstetrie en Gynaecologie.