Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Folia
actueel

Calluna Euving benoemd tot UvA-secretaris

Dirk Wolthekker,
28 januari 2016 - 07:18

Politicoloog en internationaal bestuurder Calluna Euving is benoemd tot secretaris van de UvA. Zij volgt Geke van Velzen op, die de functie combineerde met die van secretaris van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en onlangs aankondigde op te stappen.

Calluna Euving is een relatief onbekende speler aan de UvA, maar ze heeft wel als staffunctionaris gewerkt aan diverse instellingen voor hoger onderwijs in binnen- en buitenland. Zo was ze chief of staff van de Mathematical Association of America en als center administrator bij het BMW Center for German and European Studies aan Georgetown University in Washington DC. Ook had ze verschillende taken aan de TU Delft. Haar laatste functie was director of finance and operation van het Office of the Quartet Representative Tony Blair in Jeruzalem.

 

D66-connectie

Calluna Euving (1969) studeerde politicologie in Leiden en volgde een Executive Master in Business Administration (mba) aan Georgetown University in Washington DC. In haar studententijd was ze actief in de landelijke studentenpolitiek als voorzitter van het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO). De altijd belangrijke en strategisch handige connectie met de gemeentepolitiek is met de benoeming van Euving verzekerd: ze is getrouwd met D66-wethouder van financiën, decentralisatie en waterbeheer Udo Kock. Tot aan zijn benoeming tot wethouder was econoom Kock ook werkzaam in Oost-Jeruzalem, namelijk als Permanente Vertegenwoordiger van het IMF voor de Palestijnse Gebieden.

Foto: LinkedIn
De nieuwe universiteitssecretaris Calluna Euving begint komende maandag.

Geen dubbelfunctie

De universiteitssecretaris is onder meer het hoofd van de universitaire bestuursstaf en verantwoordelijk voor de ondersteuning van het College van Bestuur. Ook is ze de schakel tussen het CvB en de faculteiten. De vorige fulltime universiteitssecretaris, Mieke Zaanen, vertrok begin vorig jaar naar de KNAW. Besloten werd toen om de functie van universiteitssecretaris en hogeschoolsecretaris te combineren. De combinatiefunctie ging naar Geke van Velzen die tot dan toe uitsluitend hogeschoolsecretaris was. Met de benoeming van Euving zijn beide functies weer uit elkaar getrokken. Calluna Euving begint komende maandag 1 februari.

 

Wie Van Velzen opvolgt als hogeschoolsecretaris is nog niet bekend.