Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Schade bezettingen uitgekeerd door verzekeraars

Henk Strikkers,
29 augustus 2015 - 14:05

De schade die de UvA heeft geleden dankzij de bezettingen van achtereenvolgens het Bungehuis en het Maagdenhuis heeft zij inmiddels vergoed gekregen van haar verzekeraars. Dat laat de UvA weten door middel van een bericht op haar site. De vergoeding bedraagt de volledige 668.000 euro, met aftrek van eigen risico.

De UvA besloot eerder al dat zij de schade niet zou verhalen op de bezetters. Dat zou moeilijk worden omdat onduidelijk is wie er precies verantwoordelijk is voor welke schade en verhaal zou bovendien de constructieve sfeer op de universiteit kunnen dwarsbomen. Tenslotte was de kans dat ze de schade daadwerkelijk zou kunnen innen bij de bezetters volgens de UvA heel klein.

 

In de Tweede Kamer probeerde men door middel van een aangenomen motieDe motie werd gesteund door VVD, PVV, CDA, SGP en enkele rechtse afgesplitste Kamerleden. de UvA toch aan te zetten om de kosten te verhalen. Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap liet gisteren aan de Tweede Kamer weten dat wat haar betreft de kous af is nu ook de verzekeraar het niet zinvol vond om de kosten op de bezetters te verhalen.

 

Lees hieronder de brief van minister Bussemaker aan de Kamer.