Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Louise Gunning, de voorzitter van het College van Bestuur van de UvA en de HvA, heeft haar ontslag ingediend. Dat maakte de UvA zojuist bekend. Ze wil geen pers te woord staan.

De afgelopen weken is er herhaaldelijk door leden van De Nieuwe Universiteit, Rethink UvA en andere academici gevraagd om het aftreden van de collegevoorzitter. Nadat vrijdag de medezeggenschap aangaf er geen vertrouwen in te hebben dat het CvB in de huidige samenstelling de UvA in deze moeilijk periode nog kon leiden, werd het heel penibel voor het CvB. De Raad van Toezicht moest zich buigen over de vertrouwenskwestie.

Gunning-Schepers is sinds 2012 voorzitter van het College van Bestuur van de UvA en de HvA. Voordat zij collegevoorzitter werd, was zij voorzitter van de Gezondheidsraad en decaan van de Geneeskundefaculteit; het Amsterdam Medisch Centrum. Gunning zou over ongeveer anderhalf jaar met pensioen gaan.

De Raad van Toezicht spreekt grote waardering uit voor haar 'onvermoeibare inzet voor beide instellingen.' Volgens de RvT heeft zij de positie van zowel de UvA als de HVA in binnen- en buitenland aanzienlijk versterkt. Gunning heeft zich ingezet voor internationalisering en excellentie. De RvT gaat zo snel mogelijk op zoek naar een 'breed gedragen oplossing' voor haar vertrek.

Lees hier reacties op het vertrek van Louise Gunning van onder meer medezeggenschappers en Asva-voorzitter Noeri van den Berg.