Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Politie
actueel

Doneeractie voor Sumanta Bansi’s laatste rustplaats in Suriname

Henk Strikkers,
19 september 2022 - 10:37

Met een doneeractie probeert de familie van de vermoorde UvA-student Sumanta Bansi het stoffelijk overschot naar Suriname te laten komen voor een uitvaart. Inmiddels is er al ruim 11.000 euro opgehaald.

De familie Bansi, die woont in het Surinaame stadje Wageningen, heeft niet genoeg geld om nog eens naar Nederland te komen en vervolgens het stoffelijk overschot naar Suriname te vervoeren. Daarom heeft Lisa Veldhuizen, de buurvrouw van de tante bij wie de vermoorde UvA-student Sumanta Bansi een tijd in huis woonde, een doneeractie opgezet.

 

Laatste rustplaats

Het geld dat wordt ingezameld is bedoeld om Bansi’s ouders naar Nederland te laten komen voor het hoger beroep tegen Manodj B., dat dit voorjaar dient. Daarnaast wil de familie, nadat het stoffelijk overschot is vrijgegeven door het Nationaal Forensisch Instituut, de urn met de overblijfselen naar Suriname verplaatsen om haar een waardige laatste rustplaats te geven.

Afgelopen dinsdag werden op een bedrijventerrein in Hoorn stoffelijke resten gevonden die na nader onderzoek van Sumanta Bansi bleken te zijn. Bansi studeerde biomedische wetenschappen aan de UvA toen ze in 2018 verdween.

 

Doodslag

Deze zomer werd Manodj B., bij wie zij in huis woonde, veroordeeld voor doodslag op Bansi. Zij zou zwanger van hem zijn geweest en wilde de zwangerschap niet afbreken. Manodj B. heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan.