Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Sija van den Beukel
actueel

Iedere twee weken een UvA-gebouw in de spotlights (als jij meehelpt)

Redactie Folia,
26 augustus 2022 - 11:38
Betreft
Deel op

De UvA bestaat uit de ruim veertigduizend studenten en bijna tienduizend medewerkers die op de verschillende campussen rondlopen. Sommige studeren er een jaartje alvorens te vertrekken, anderen lopen er van hun 18e tot hun 68e rond, maar het blijven passanten. De UvA-gebouwen zijn dat niet.

Of ze nu meer dan vierhonderd jaar oud zijn als de Oudemanhuispoort, of gloednieuw zoals de grijze onderwijszalen op de Roeterseilandcampus; alle UvA-gebouwen hebben een verhaal, hebben academische bewoners en hebben geheimen. Dit jaar zet Folia iedere twee weken een UvA-gebouw en haar bewoners in de spotlights.

 

Help ons!

Dat kunnen we echter niet zonder jou. Jullie weten immers als geen ander wat jouw UvA-gebouw uniek maakt of welke vergeten medewerker het echt verdient om eens aandacht te krijgen. Daarom hebben we jouw hulp nodig,

 

Volgende week beginnen we met het misschien wel het meest iconische gebouw van de universiteit: het Maagdenhuis. Daarna volgt twee weken later een nieuwer gebouw van de UvA: REC-B/C/D. Heb jij tips voor zaken of medewerkers die we écht moeten uitlichten? Mail ons op redactie@folia.nl, of stuur ons een DM op Twitter of Instagram.

Lees meer over