Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Casual UvA stopt met nakijkstaking

Henk Strikkers,
7 juni 2022 - 19:10

Actiegroep Casual UvA schort haar nakijkstaking per direct op. Dat meldt ze in een persbericht. De actiegroep laat weten dat de tentamens en opdrachten van blok 5 binnen de termijn worden nagekeken en beoordeeld.

Hoewel Casual UvA schrijft dat niet al haar eisen zijn ingewilligd, bewondert ze het UvA-bestuur voor het voorbeeld dat ze wil stellen met haar nieuwe personeelsbeleid. Daarin stelt het bestuur dat ze wil stoppen met jaarcontracten voor (junior-)docenten. In plaats daarvan zouden ze ofwel vierjarige contracten of wel vaste contracten moeten krijgen.

 

Casual UvA ziet daarin een stap richting ‘het verbeteren van de werksituatie van docenten’ en het bestrijden van de kwetsbare positie waarin veel tijdelijke docenten zitten. Desalniettemin zegt ze de uitvoering van het beleid te blijven monitoren en actief te blijven als ‘krachtige actiegroep’.

 

Vanaf 1 april

De nakijkstaking van Casual UvA begon op 1 april bij een aantal vakgroepen, voornamelijk aan de Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen. Studenten waren daardoor lang in onzekerheid over of ze vakken gehaald hadden. Met name bij eerstejaars, die relatief veel college krijgen van junior-docenten, leverde dat stress op. Zij vreesden ervoor dat ze pas heel laat uitsluitsel zouden krijgen of ze zouden voldoen aan de norm van het bindend studieadvies.