Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Foto vrijgegeven door de politie
actueel

Nog eens grote zoekactie naar vermiste UvA-student Sumanta Bansi

Henk Strikkers,
4 oktober 2021 - 08:58

De politie gaat de komende vijf dagen een ‘ultieme’ grote zoekactie doen naar de vermiste UvA-student Sumanta Bansi. Dat meldt de politie Noord-Holland. In De Hulk bij Scharwoude wordt een groot gebied afgegraven, en wordt alle grond gezeefd.

De actie is opvallend, aangezien volgende week de laatste pro forma-zitting plaatsvindt in de zaak tegen Manodj B. [niet Bansi, red.]. Sumanta woonde in bij de familie van Manodj B. in Hoorn en zou een buitenechtelijke relatie hebben gehad met Manodj. Vast staat dat Sumanta zwanger was toen ze verdween.

 

‘Dwars door haar hart’

Het bewijs tegen Manodj B. bestaat met name uit getapte gesprekken tussen Manodj en familieleden. Daarin zou hij onder meer hebben gezegd dat hij haar heeft gedood (‘Ik heb haar vermoord’) en hoe dat is gebeurd (‘Ben met dat ding dwars door haar hart gegaan’). Met deze zoektocht hoopt de politie het lichaam van Bansi te vinden. Dat zou extra bewijs tegen Manodj kunnen opleveren.

 

De van oorsprong Surinaamse Sumanta Bansi studeerde biomedische wetenschappen aan de UvA totdat ze in februari 2018 verdween. De familie bij wie ze inwoonde deed geen aangifte van vermissing en vertelde Sumanta’s moeder eerst dat ze op vakantie was, en daarna dat Sumanta was verhuisd naar Rotterdam. Pas toen haar moeder in het najaar van 2018 de verhalen van de familie B. niet meer geloofde liet ze aangifte doen.

 

Robbenoordbos

De politie gaat er vanuit dat Sumanta is gedood en dat haar lichaam ergens is gedumpt. Eerder werd er al meerdere malen gezocht in het Robbenoordbos bij de Afsluitdijk en in hetzelfde recreatiegebied De Hulk. Dat leverde niets op.

 

De verwachting is dat de inhoudelijke behandeling van de zaak begin 2022 aanvangt. Naast Manodj B. zijn ook zijn vader Dwarka B., zijn vrouw Varsha G. en zijn broer Dennis B. verdachte.