Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Dit is er te doen op en rond de Roeterseilandcampus

Mella Fuchs,
31 augustus 2021 - 08:53

Ja, het is belangrijk om de weg naar REC-B2.13 te leren kennen, en het is handig om te weten waar toiletten zijn die nooit bezet zijn, maar ook buiten de collegezalen is er genoeg te beleven op en rond de campussen. Wij zetten de hotspots deze week op een rijtje. Vandaag: tai chi, tequila en taco’s op en rond de Roeterseilandcampus.

Veel te lang is Roeterseiland een onbewoond eiland geweest, maar het nieuwe studiejaar belooft nieuwe (en oude) studenten óp campus, die de gangen weer bewandelen en wier hongerige magen in de pauzes snakken naar koffiebarretjes en lunchcafés. Op Roeters zit men daar niet om verlegen. Bij de wisselende pop-ups van UvA’s mensa Agora kun je elke dag een bijzondere lunch naar binnen werken, van een Surinaams broodje pom tot een Japanse ramen. Een broodje gezond kiezen is hier nogal een saaie keuze, maar wel fijner voor je portemonnee, want de prijzen poppen hier op z’n Amsterdams al jaren up.

Foto: Daniël Rommens
Room for Discussion, toen er nog publiek bij de gesprekken mocht zijn

Voor een lunch op het nabije vasteland kun je naar het bekende Bagels & Beans, goed voor je hipheidgehalte, of naar het huiskamerachtige Lunchroom T, voor een brunch met alles erop en eraan, of gewoon een tosti. Voor die gewone tosti kun je ook terecht bij poollokaal De Gracht, waar je bovendien al kauwend je studiefrustratie kunt uiten op poolballen net zolang tot je nog gefrustreerder bent over je poolcarrière dan over je studie.

 

De naschoolse opvang van Roeters is ook om over naar huis te schrijven, met het rijke en immer verrassende cursusaanbod van Crea. Er komt tot je pensioen geen tijd in je leven dat je zo veel, vrolijk en gevarieerd kunt hardcore-hobbyen, dus bak pot, tai chi, improviseer en schrijf columns tot je erbij neervalt. Verder kunnen we alleen maar hopen dat de interviewers van Room for Discussion weer fysiek te zien zullen zijn wanneer ze vips op leren banken (voorheen: Sigrid Kaag, Thierry Baudet en Ayaan Hirsi Ali) aan de tand voelen, al zijn de interviews zeker niet minder interessant om te volgen vanaf een scherm.

Foto: Ruben den Harder
Kriterion

Zodra de vier in de klok zit, kan de koffie worden ingeruild voor de borrel. Crea is opnieuw je steun en toeverlaat, vooral als de zon op de kade schijnt en je je kunt nestelen aan het water met een biertje. Als alternatief is er café De Krater, waar je volgens de ontwerper in urban retro stijl kunt borrelen, en het Latijns-Amerikaanse Cantina Caliente, waar je onder andere terecht kunt voor wijn, tequila en empanadas.

 

Wie het allemaal te duur vindt kan ook even de plaatselijke Gall & Gall binnenlopen voor wat te drinken op het gras. Maar het meest studentikoos blijft het legendarische Kriterion. Deze door studenten gerunde bioscoop serveert koffie, nacho’s en speciaalbier voor zachte prijzen. Verder krijg je er op Taco Tuesday taco’s voor € 2,20 per stuk, en op woensdag kun je voor € 14,50 een film kijken onder het genot van een pizza. Voordelig dus, en ook nog eens goed voor je culturele ontwikkeling.

Lees meer over