Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Vrijgegeven door de politie
actueel

Politie vindt deel schep bij zoektocht naar vermiste student Sumanta in Scharwoude

Henk Strikkers,
19 april 2021 - 11:41

De politie is vandaag op zoek naar het lichaam van de vermiste UvA-student Sumanta Bansi in natuurgebied De Hulk, bij het Noord-Hollandse dorp Scharwoude. Sumanta Bansi is sinds februari 2018 vermist. Bij de zoektocht zou een deel van een schep gevonden zijn.

De politie is in het natuurgebied aan het zoeken naar het lichaam naar aanleiding van nieuwe informatie, meldt De Telegraaf. Op foto’s is te zien dat er onder meer met prikstokken in bosschages en met sonarboten in slootjes wordt gezocht. De politie heeft bij de zoektocht een deel van een schep gevonden.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat het lichaam van Sumanta mogelijk begraven is, en ‘ dat het lichaam van de Hoornse zeer vermoedelijk is begraven en daarbij gebruik is gemaakt van een schep. Ook is uit dat onderzoek naar voren gekomen dat de schep mogelijk (af)gebroken zou zijn en in het water is gegooid,’ schrijft de politie op haar site.

 

Sumanta Bansi is afkomstig uit Suriname en studeerde in het collegejaar 2017/18 biomedische wetenschappen aan de UvA, totdat ze in februari 2018 verdween. Bansi woonde destijds in huis bij de familie B. in Hoorn. Manodj B., de man des huizes, is de verdachte die in afwachting van de strafzaak vast zit. Zijn vader Dwarka B. en zijn broer Dennis zijn ook verdachte in de zaak.

 

Telefoontap

Tijdens een eerste pro forma-zitting in februari bleek dat de politie over telefoontaps beschikt waarin Manodj B. toegeeft Sumanta vermoord te hebben. Manodj B. zwijgt in zijn verhoren echter over hoe, wanneer en waar Sumanta vermoord zou zijn, en waar haar lichaam is gebleven.

 

De rechtszaak tegen de verdachten gaat waarschijnlijk volgende maand verder.

 

Dit bericht is gedurende dag twee keer aangepast na vondst van de schep.