Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: Vrijgegeven door de politie
actueel

‘Lichaam vermiste student Sumanta Bansi mogelijk opgelost met chemicaliën’

Henk Strikkers,
23 februari 2021 - 11:03

Hoofdverdachte Manodj B. zou het lichaam van de vermiste en vermoedelijk vermoorde UvA-student Sumanta Bansi mogelijk hebben opgelost in natriumhydroxide. Dat meldt De Telegraaf. Sumanta Bansi is al ruim drie jaar vermist.

De Telegraaf baseert zich op het onderzoeksdossier tegen de hoofdverdachte. Daarin zouden volgens misdaadjournalist Mick van Wely opgevangen gesprekken tussen hoofdverdachte Manodj B. en zijn broer Dennis zitten.

 

In die gesprekken zou het duo spreken over hoe natriumhydroxide menselijk weefsel kan vernietigen. Bovendien zouden Dennis en Manodj B. gezien zijn met jerrycans natriumhydroxide die hoofdverdachte Manodj B. gestolen zou hebben tijdens zijn werk op een pluimvleeslachterij.

Vermist

Sumanta komt uit Suriname en was in 2017/2018 eerstejaars biomedische wetenschappen aan de UvA. Ze woonde in bij Manodj B. en zijn gezin in Hoorn. In die periode raakte ze twee keer zwanger. Volgens Sumanta’s moeder was Manodj B. in beide gevallen de vader.

 

De eerste zwangerschap werd onder druk van de familie van Manodj B. afgebroken, maar de tweede keer wilde Sumanta het kindje houden. Kort nadat ze zwanger was geworden verdween Bansi in februari 2018. Pas eind 2018, zo’n negen maanden na haar laatste levensteken, opende politie een vermissingsonderzoek.

‘Ben met dat ding dwars door haar hart gegaan, dood, klaar’

Afgeluisterd

In een zogenoemde pro forma-zitting bleek vorige week dat het Openbaar Ministerie Manodj B. en zijn gezin al sinds 2019 afluistert. Het Openbaar Ministerie zou onder meer beschikken over een passage waarin Manodj B. vertelt over hoe hij in de nacht van 17 op 18 februari 2018 met Sumanta naar het Robbenoordbos rijdt en haar daar neersteekt. ‘Ben met dat ding dwars door haar hart gegaan, dood, klaar.’

 

In dat Robbenoordbos heeft de politie al vele malen gezocht naar het lichaam van Sumanta, maar tot op heden zonder succes. In televisieprogramma Crime Desk opperde misdaadjournalist Van Wely gisterenavond dat Bansi mogelijk eerst is begraven in het Robbenoordbos. Toen de politie in 2019 in het Robbenoordbos ging zoeken naar Sumanta’s lichaam, zou Manodj B. mogelijk het lichaam hebben opgegraven om het vervolgens te overgieten met natriumhydroxide.

 

Begin mei gaat de strafzaak tegen Manodj B. verder. Zijn vrouw, vader en broer zijn ook verdachte in de zaak.