Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Erik van Halewijn
actueel

Erik van Halewijn is UvA’er van het Jaar 2019

Redactie Folia,
16 december 2019 - 19:00

Student Cultural Analysis en oprichter van StudieHub Erik van Halewijn is Folia’s UvA’er van het Jaar 2019. Van Halewijn krijgt de eer vanwege zijn tomeloze inzet om scholieren uit de Indische Buurt te helpen met gratis huiswerkbegeleiding.

Van Halewijn trekt de kar bij StudieHub, een initiatief van studentenorganisatie DiversityTalks. Met StudieHub bieden Van Halewijn en vier collega’s tweemaal per week gratis huiswerkbegeleiding aan alle geïnteresseerde scholieren. Daarmee willen ze de tweedeling tussen ouders van kinderen die zich betaalde huiswerkbegeleiding kunnen veroorloven, en ouders die dat niet kunnen verkleinen. Voor StudieHub was direct veel belangstelling. ‘Het is fantastisch om te zien hoe gemotiveerd de scholieren zijn.’

 

Hoewel StudieHub een intiatief is van meer mensen dan Van Halewijn, is hij de bedenker en overladen zijn collega’s hem met superlatieven. Hij is een ‘onmisbare collega’, ‘heel ambitieus’, ‘een warm persoon’, ‘de verbindende factor’, ‘opvallend intelligent’, ‘inhoudelijk sterk’ en ‘oprecht geïnteresseerd’. Hij vraagt altijd hoe het met iedereen gaat, vertelt een collega, hij kent alle zestig deelnemers bij naam en weet precies wat iedereen wil gaan studeren. ‘En hij onthoudt dat ook allemaal.’

Tijdens de bekendmaking werden nog vier UvA’ers in het zonnetje gezet. Sennay Ghebreab werd geëerd voor zijn inzet om kunstmatige intelligentie eerlijker te maken en voor zijn nadruk op de interdisciplinaire samenwerking. Ook student Cultural Analysis Alex Tess Rutten (voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond), docent politicologie Vivienne Matthies-Boon en hoogleraar theoretische hoge-energie astrofysica Sera Markoff werden gelauwerd.

 

Lees hier een groot artikel over Erik van Halewijn op Folia.nl. De dagen erna volgen profielen van onze vier andere toppers.

Lees meer over