Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

FMG-decaan Hans Brug verruilt UvA voor RIVM

Henk Strikkers,
1 juni 2018 - 16:29

Hans Brug, decaan van de Faculteit der Maatschappij & Gedragswetenschappen (FMG), vertrekt na twee jaar weer aan de UvA. Hij wordt per 10 september directeur-generaal van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat meldt de UvA op haar website.

‘Ik heb de afgelopen jaren voor een bijzonder goede faculteit van een heel mooie universiteit mogen werken’, vertelt Brug in een persbericht van de UvA. Brug, van huis uit epidemioloog en voedingswetenschapper, werd in de twee jaar dat hij de aan de UvA werkte geconfronteerd met financiële problemen.

Het UvA-bestuur wil op korte termijn een waarnemend decaan benoemen

Bezuinigingen

De FMG moest dit jaar en moet de komende jaren stevig bezuinigen na een aantal jaren met dalende studentenaantallen. Brug presenteerde daartoe eind april een bezuinigingsplan dat hij grotendeels niet zelf zal uitvoeren.

 

UvA’s bestuursvoorzitter Geert ten Dam laat in hetzelfde persbericht weten dat Brug ‘een bijzonder goede decaan en daarnaast een fijne collega’ is. Het UvA-bestuur wil ‘op korte termijn een waarnemend decaan benoemen en een procedure starten voor de werving en selectie van een nieuwe decaan,’ kondigt het bestuur aan.

 

VUmc

Brug kwam in 2016 als vice-decaan van het VUmc naar de UvA en volgde interimmer Eric Fischer op bij de FMG. De ministerraad stemde vanmiddag in met zijn benoeming bij het RIVM.