Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Jeroen Oerlemans
actueel

Rens Bod van #woinactie krijgt Academie-Kus 2018

Sterre van der Hee,
19 februari 2018 - 12:30

UvA-hoogleraar Rens Bod (Digital Humanities) heeft met de petitie #woinactie de Academie-Kus 2018 van wetenschapsvakbond Vawo gewonnen. De prijs gaat jaarlijks naar iemand of een organisatie die zich inspant voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. 

Andere genomineerden waren de Landelijke Studenten Vakbond en vrijwilligersvereniging Beter Onderwijs Nederland, schrijft Vawo op de website. De jury vond de petitie #woinactie het meest ‘op structurele, constructieve en verbindende wijze’ bijdragen aan het nationale debat over de werkdruk aan universiteiten en de kwaliteit van hoger onderwijs.

 

Rens Bod, initiatiefnemer van #woinactie, was blij met de prijs: ‘Toen we de petitie startten, was de aanleiding de doelmatigheidskorting en het belang van verwevenheid onderwijs en onderzoek. Maar ondanks veel aandacht heeft onze petitie niet geleid tot de noodzakelijke middelen en docenten. Daarom gaan we door. De Academie-Kus is daarbij een steun in de rug.’

 

In de petitie #woinactie pleit Bod voor meer geld voor wetenschappelijk onderwijs. Het huidige regeerakkoord, zegt hij, leidt tot een verder tekort aan docenten, een toename van de werkdruk onder docenten en studenten, een daling van onderwijskwaliteit en verstoring van de verwevenheid tussen onderwijs en onderzoek. De petitie is op 5 december 2017 met 5.085 handtekeningen overhandigd aan de Tweede Kamer. 

 

Lees meer over